Voor alle andere lekkere recepten op de site, klik hieronder op banner !

 Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !

1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !

            

De lekkerste Bonbons en Chocolade !

Een speciale selectie van recepten voor de lekkerste bonbons en chocolade, als bijgerecht of nagerecht, met zorg bij elkaar verzameld !

Bonbons maken:

Om een gevulde bonbon te maken zijn grofweg twee methoden.
Met een vloeibare vulling: Eerst wordt warme chocola in een vorm gegoten. Wanneer de chocola gestold is, is hieruit een bakje ontstaan. Het heeft de vorm van de bonbon, maar dan ondersteboven. Dit bakje wordt gevuld met de vloeistof, bijvoorbeeld likeur. Hierna wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten chocolade. Wanneer deze laag ook gestold is, is de bonbon klaar.

Met een zachte (gelaagde) vulling: Eerst wordt een platte laag chocola, van slechte enkele millimeters dik, gemaakt. Hier overheen wordt de vulling aangebracht. Dit zijn één of meerdere lagen. Nu wordt het geheel in blokjes (of een andere vorm) gesneden. De verschillende vormpjes worden overgoten met chocola en wanneer ook deze buitenste laag gestold is, zijn de bonbons klaar.
Eventueel kan nog een patroon of een versiering op de bonbon worden aangebracht met een andere kleur chocola.

Recepten zijn voor 4 personen, tenzij in recept anders vermeld.

De Recepten:

Chocolade-bonbons I

Sinaasappelbonbons

Cointreau bonbons

Roomrozetten

Kaneelstangen

Verrassingsballetjes

Marsepeinbonbons

Vrolijke marsepeinbonbons

Rozijnen-notenbonbons

Mozartbonbons

Kersenbonbons

Pistache-kokosbonbons

Pistache-marsepeinbonbons

Basisrecept truffels

Butterscotch truffels

Whisky truffels

Spice truffels

Romige koffiebonbons

Chocolade-crunch-bonbons

Chocolade-rozijnen-fudge

Mexicaanse kwark-ijsbonbons

Aardbeienbonbons

Amandelbonbons I

Amandelbonbons II

Notentruffels

Chocolade-schaaftruffels

B