Verdeel de
hazelnoten op een bakblik, schuif dat in een voorverwarmde oven
en rooster de noten op 200ºC. gedurende 10 minuten.
Doe, als het bruine vel van de hazelnoten knapt, de noten in een
zeef,
laat ze enigszins afkoelen en rasp het bruine velletje eraf.
Laat de hazelnoten afkoelen, halveer ze of deel ze in vieren
en doe ze met de druiven en sinaasappelschillen in een kom.
Breek de bittere chocolade in kleine stukjes, roer hem au-bain-marie
romig, neem hem van het vuur, voeg de overige ingrediënten toe en
vermeng ze met de chocolade.
Deel met twee theelepels de massa in hoopjes op en schik ze op
bakpapier
(als de chocolade snel hard wordt, verwarm de massa dan weer
au-bain-marie).
Zet de bonbons minstens een uur op een koele plaats.
Roer de melkchocolade au-bain-marie romig.
Doop de bonbons één voor één in de couverture, haal ze er met een
klein vorkje uit en laat uitlekken.
Schik ze op bakpapier en laat ze hard worden.
Doe de bonbons in een goed sluitende trommel en leg ze tussen lagen
bakpapier.
Bewaar ze koel. |