1 varkensrollade
van ca 1 kilo,
1 teentje knoflook,
1 ui,
1 wortel
enkele blaadjes bladselderij,
1/2 eetlepel boter,
1 dl water,
zout,
peper,
mosterd. |
Voorbereiding:
De schaal en de deksel van de römertopf gedurende 15 minuten in een
bak water laten intrekken.
De wortel raspen en in plakjes snijden.
De ui pellen en snipperen.
De bladselderij klein snijden.
Bereidingswijze:
Pers de knoflook uit meng het met de mosterd, peper en zout en smeer
de rollade hiermee in.
De vochtige schotel met de boter besmeren, het water en de groenten
er in doen en het vlees er in leggen.
De gesloten schotel in de oven plaatsen, stel deze in op 250 graden
en braad het vlees gaar en bruin in ca 1 1/2 uur.
Draai het vlees het laatste kwartier om en braad het verder in de
open schotel.
Serveertip:
Serveer het vlees met haricots verts of doperwten.
|