|
Vandaag in de schijnwerpers...
|
HET GEMAK VAN KOKEN IN DE RÖMERTOPF:
De eenvoudige handeling en bereiding maakt koken in de
RÖMERTOPF voor iedereen mogelijk. In weinig tijd zet u een
heerlijke maaltijd op tafel. U vult de RÖMERTOPF volgens de receptuur en schuift
deze in een koude oven.
Vervolgens doet de oven het werk voor u. De gerechten worden gaar gesmoord en de
sappen van de ingrediënten vermengen
zich, waardoor de smaak nog beter tot zijn recht komt en blijven de vitaminen
behouden.
Het aanbranden van gerechten behoort tot het verleden en de oven blijft ook
schoon. Vóór het eerste gebruik goed
schoonborstelen met warm water en een paar druppels afwasmiddel. Voor elk
gebruik even onder stromend
water houden en uit laten lekken. De RÖMERTOPF vullen volgens receptuur, met
deksel afsluiten en in het midden van koude oven zetten. De gewenste
oventemperatuur instellen. Uit de warme oven op plank of dock zetten, nooit op
een koud oppervlak plaatsen.
Schoonmaken met borstel en een paar druppels afwasmiddel of in de
vaatwasmachine. Gebruik geen schuurmiddel. Na gebruik in elkaar
wegzetten. De RÖMERTOPF verdraagt geen grote temperatuur verschillen. Kan niet
rechtstreeks op de gasvlam of elektrische plaat gezet worden. Indien u vaak
visgerechten bereidt, raden wij u de speciale Vis RÖMERTOPF aan, daar in de
normale RÖMERTOPF een reuk van vis zal achterblijven. Toevoeging van
vloeistoffen dienen licht verwarmd te zijn. Wanneer u zich aan bovenstaande
voorschriften houdt, zult u
jarenlang plezier hebben van uw RÖMERTOPF.
Temperaturen in één oogopslag: |
Elektrisch fornuis 190ºC
t/m 250ºC Gasfornuis met stap 3 beginnen |
Ook een römertopf recept insturen, mail het recept naar me toe !
De Lekkerste RÖMERTOPF (174) recepten !
Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !
1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !