2 rode pepers
2 eetlepels sesamzaadjes
2 gedroogde chilipepertjes
4 tomaten
1 banaan
1 theelepel piment
1 theelepel kaneel
1 ui
2 eetlepels olie
100 g gerookte spekblokjes
500 g kipfilet
1 courgette
1 kippenbouillontablet
zout, peper |
Halveer de
pepers en verwijder de zaadjes.
Verhit de wok, rooster het sesamzaad snel en laat het op een bord
afkoelen.
Rooster de pepers en de chilipepertjes ± 4 minuten in de
schoongeveegde wok en blus af met 1 dl water.
Doe het pepermengsel over in een kom en laat het ± 10 minuten
afkoelen.
Kruis de tomaten in, dompel ze in kokend water en ontvel ze.
Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.
Pel de banaan en snijd hem in plakjes.
Pureer het pepermengsel met de tomaat, de banaan, de piment, de
kaneel en het sesamzaad in de keukenmachine tot een gladde saus.
Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in de wok en bak de spekblokjes en de ui zachtjes ± 3
minuten.
Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel ± 5 minuten sudderen.
Snijd de kipfilet in grove stukken.
Was de courgette en snijd hem in plakken.
Verkruimel het bouillontablet boven de saus, voeg 2-3 dl water toe
verwarm de saus.
Leg de kip en de courgette in de saus en stoof ze in ± 15 minuten
zachtjes gaar.
Voeg eventueel nog wat water toe en breng op smaak met zout en
peper.
Serveer er warme taco's of tortilla's bij. |