100 g sugar
snaps
100 g peultjes
100 g sperziebonen
zout
350 g kipfilet (maïs- of scharrelkip)
300 g broccoli
4 bosuitjes
2 eetlepels olie
± 20 verse korianderblaadjes
100 g geroosterde cashewnoten,
4 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook uit de pers |
Haal de gemengde
groene bonen af en snijd de sperziebonen schuin doormidden.
Kook de bonen in ruim kokend water met wat zout 3 minuten en laat ze
uitlekken.
Vries de kipfilet een half uurtje in en snijd ze dan in dunne
plakjes.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in smalle
reepjes en snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 cm.
Schenk 2 eetlepels olie in een wok, roerbak daarin de witte
uistukjes en de broccolisteeltjes en neem ze vervolgens uit de pan.
Schenk er wat olie bij, verhit die en bak hierin de kipstukjes
bruin.
Snijd de verse korianderblaadjes in smalle reepjes.
Zet de geroosterde cashewnoten klaar.
Schep de groenten, uien en broccolistelen bij de kip en bak alles al
omscheppend een paar minuten.
Voeg dan de sojasaus, koriander en knoflook uit de pers toe en doe
er tot slot de cashewnoten bij. |