Recept 187, Coq au vin.

 

Ingrediėnten voor 4 personen:

Bereiding:

1½ kg hele kip, in 8 stukken
2 eetlepels tarwebloem
2 wortels
2 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
20 kleine uitjes (zilveruitjes)
40 g spekreepjes
1 eetlepel vloeibare margarine
1 Knorr Bouillonketeltje Kip
2 laurierblaadjes
100 ml rode wijn
200 g champignons
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Verwarm de oven voor tot 180°C. Bestuif de kipdelen met bloem. Schil de wortels en was de bleekselderijstengels. Snijd de wortels in plakjes en de bleekselderij in stukjes. Pel en snipper de knoflookteentjes. Pel de uitjes.
Bak de spekreepjes knapperig uit in een ovenvaste braadpan met dikke bodem en schep ze uit de pan. Voeg de wortel, de bleekselderij, de knoflook en de uitjes aan het bakvet toe en bak ze al omscheppend in 5-8 minuten lichtbruin. Schep ze uit de pan en verhit de vloeibare margarine in de pan. Bak de kipdelen rondom bruin aan.
Roer de inhoud van het Knorr Bouillonketeltje Kip door 500 ml water en breng aan de kook. Voeg het spek, laurierblaadjes en de gebakken groenten aan de kip toe en schenk de wijn erbij. Breng alles aan de kook en laat de wijn in ca. 5 minuten verdampen. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Leg een deksel op de pan en zet hem 50 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de champignons schoon, halveer ze en voeg ze toe. Laat het gerecht nog 10 minuten stoven totdat de kip gaar is. Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie.

      

Bron: www.knorr.com/nl