Verwarm de oven
voor tot 180°C. Bestuif de kipdelen met bloem. Schil de wortels en
was de bleekselderijstengels. Snijd de wortels in plakjes en de
bleekselderij in stukjes. Pel en snipper de knoflookteentjes. Pel de
uitjes.
Bak de spekreepjes knapperig uit in een ovenvaste braadpan met dikke
bodem en schep ze uit de pan. Voeg de wortel, de bleekselderij, de
knoflook en de uitjes aan het bakvet toe en bak ze al omscheppend in
5-8 minuten lichtbruin. Schep ze uit de pan en verhit de vloeibare
margarine in de pan. Bak de kipdelen rondom bruin aan.
Roer de inhoud van het Knorr Bouillonketeltje Kip door 500 ml water
en breng aan de kook. Voeg het spek, laurierblaadjes en de gebakken
groenten aan de kip toe en schenk de wijn erbij. Breng alles aan de
kook en laat de wijn in ca. 5 minuten verdampen. Voeg de bouillon
toe en breng alles aan de kook. Leg een deksel op de pan en zet hem
50 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de champignons schoon,
halveer ze en voeg ze toe. Laat het gerecht nog 10 minuten stoven
totdat de kip gaar is. Bestrooi vlak voor het serveren met de
peterselie. |