Recept 128, Groenteschotel met zoete aardappel en pinda's.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 ui
2 teentjes knoflook
1 grote wortel
2 stengels bleekselderij
750 g zoete aardappels
250 g diepvries bladspinazie
100 g ongezouten pinda's
2 eetlepels vloeibare margarine
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
1 theelepel kerriepoeder
0.5 theelepel chilivlokken
400 g tomatenblokjes in blik
200 ml kokosmelk

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes. Ontdooi de spinazie en laat hem uitlekken. Rooster de pinda's in een droge koekenpan lichtbruin.
Verwarm de vloeibare margarine, op een halfhoog vuur, in een stoofpan. Voeg de ui, de wortel en de bleekselderij toe en fruit 7-8 minuten. Voeg de knoflook, kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak nog 2 minuten. Schep de zoete aardappel erdoor.
Roer er 250 ml water, het Knorr Bouillonketeltje Groenten, de tomatenblokjes en de kokosmelk erdoor. Breng aan de kook en temper het vuur. Kook het gerecht op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar. Roer de pinda's erdoor en breng alles nogmaals aan de kook.

        

Bron: www.knorr.com/nl