'Wokken' - Gezellig aan tafel met vrienden en/of familie !
Leuke kleine wokgerechtjes maken in 6 kleine wokpannetjes.
Ingrediënten:
Feestmaaltijd voor 6 personen
1 ui per 2 personen
1 bakje champignons (of fijngesneden wokgroente)
1 komkommer
2 rode paprika`s
Speklappen
Kipfilet
Varkenslappen
Rundvlees
Garnalen met staart
Een potje gehakte knoflook (inproba)
Een potje sambal
Chinese eiermie (noodles)
Sojasaus
Verschillende woksauzen (sweet chili, teriyaki saus en alles wat je lekker
vindt!)
Olijfolie
Hulpmiddelen:
Wok-set met zes pannetjes
Kleine spatels
Voorbereiding:
Snipper de uien fijn.
Snij de champignons in plakjes.
Snij de komkommer in stukken van 10 cm en deel ze dan in vier parten.
Snij de paprika in repen.
Snij het vlees in kleine blokjes.
Kook de mie zoals de verpakking aangeeft, spoel af onder de koude kraan en
meng er een beetje olijfolie door, zodat het niet gaat plakken. Serveer koud
!
Zet alles op tafel in aparte bakjes.
Bereidingswijze:
Dit kun je naar eigen smaak maken! Iedereen kan zo eten wat die lekker
vindt.
Bereidingstips:
Begin je wokje met een beetje olie en doe er dan een klein beetje knoflook
en sambal bij.
Laat dit heel even bakken, doe er dan een handje ui bij. (dan heb je een
lekker boemboe)
Laat dit ook weer even bakken.
Doe er dan in wat je lekker vindt, begin bij stukjes vlees. Laat die bijna
gaar worden en voeg er dan groente bij. Doe er dan een scheutje lekkere saus
bij, en dan een beetje mie. Lekker omzetten en je hebt een klein gerechtje!!
Varieer lekker met alles! Eet de komkommer en paprika lekker erbij als
salade.
Serveertips:
Tip: Wok de stukjes speklap zonder olie.
Tip: Wok de garnalen eerst voordat je er iets bij doet.
Tip: Gebruik de sojasaus niet als saus, maar om af te blussen.
Tip: Snij de komkommerreepjes in kleine plakjes en wok die lekker mee! Zo
krijgt het gerecht iets fris.
Nog meer recepten:
Bronvermelding: Moonentje