Recept 8, Snelle chilikip met mini-rosti.

 

         26 minuten.     200° temperatuur.

Ingrediėnten voor 4 personen:

Bereiding:

1 zak Aviko airfryer Rosti Mini (diepvries, 600 gram)
1 blikje Ananasstukjes. (230 gram)
2 eetl. zonnebloemolie.
1 schaal Nieuwe Standaard Kip kipfilet. (380 gram)
1 theel. kerrie.
1 gele paprika, in reepjes.
1 zakje Sugarsnaps. (150 gram)
150 ml. Sweet Chili-Saus.
 1 emmer Snackkomkommertjes. (500 gram) in kwarten.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan ?
In ongeveer een half uurtje staat deze heerlijke doordeweekse
hap op tafel.
Heb je geen airfryer ? Neem dan de Aviko rosti rondjes
naturel. Deze kun je in de pan of oven bereiden !
Bereidingswijze:
Giet de ananasstukjes af en vang het sap op (zie tip)
Verhit in een koekenpan de olie. Bestrooi de kipfilets
met de kerrie en peper naar smaak.
Bak de kipfilets in 5 minuten per kant goudbruin en
neem ze uit de pan. Voeg de paprika en sugarsnaps toe
en bak de groente 4 minuten. Schep regelmatig om.
Verwarm intussen de airfryer voor op 200°C. Bak de
minirosti in 12 minuten goudbruin en gaar.
Schud ze tussentijds een maal om.
Leg de kipfilets tussen de groenten terug in de pan. Voeg de
ananas toe. Schenk de Chilisaus erbij en smoor de kip met
de groenten afgedekt in nog 5 minuten gaar,
Verdeel de Chilikip met de groenten over 4 borden,
Schep de minirosti erbij en serveer met de komkommer.

Serveertip:
Voeg voor een mildere smaak 3 4 eetl. van het opgevangen ananassap aan de groenten toe.