In de schijnwerpers de...

Recept 171, Gevuld kippetje.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 hele kip
aardappels (krieltjes zijn het mooist)
salie
knoflook
rozemarijn
oregano
zeezout en peper uit de molen
olijfolie

Bereiding:

Voorbereiding:
Schil de aardappels en kook ze
was je kruiden en pel de knoflook
zet de oven op 220°C.
Bereidingswijze:
Was de kip en dep haar droog
trek het vel wat losser en steek er wat salie, rozemarijn en knoflook in. (wees niet bang voor de knoflook, door de lange gaartijd ga je heus niet stinken, dus gewoon lekker veel knoflook gebruiken!)
de buikholte vul je met wat gehakte kruiden en de inmiddels gaar gekookte krieltjes.
Nog wat zout en peper erover heen en dan de buikholte dichtsteken met wat takjes rozemarijn.
De overige aardappels in de römertopf (of ovenschaal) doen. De kip erbovenop. Scheutje olijfolie erover, beetje oregano nog en hup, de oven in. Na zo'n 40 min. de oven wat lager zetten, bv 180°C. Indien je de römertopf gebruikt, het laatste half uur de deksel eraf halen om een mooi krokant korstje te krijgen.
Serveertip:
Frisse salade erbij, als je tijd over hebt evt. nog wat stoofpeertjes maken!