Voorbereiding:
Schil de aardappels en kook ze
was je kruiden en pel de knoflook
zet de oven op 220°C.
Bereidingswijze:
Was de kip en dep haar droog
trek het vel wat losser en steek er wat salie, rozemarijn en
knoflook in. (wees niet bang voor de knoflook, door de lange
gaartijd ga je heus niet stinken, dus gewoon lekker veel knoflook
gebruiken!)
de buikholte vul je met wat gehakte kruiden en de inmiddels gaar
gekookte krieltjes.
Nog wat zout en peper erover heen en dan de buikholte dichtsteken
met wat takjes rozemarijn.
De overige aardappels in de römertopf (of ovenschaal) doen. De kip
erbovenop. Scheutje olijfolie erover, beetje oregano nog en hup, de
oven in. Na zo'n 40 min. de oven wat lager zetten, bv 180°C. Indien
je de römertopf gebruikt, het laatste half uur de deksel eraf halen
om een mooi krokant korstje te krijgen.
Serveertip:
Frisse salade erbij, als je tijd over hebt evt. nog wat
stoofpeertjes maken!
|