3 theelepel
bouillonpoeder, 400 g gehakt (kalfs) ,100 g groene kool, panklaar 25 g
kaas, geraspte 1 teentje knoflook, klein 8 stuk pesto, grote 4 takje
peterselie, 1 stuk ui, klein stuk winterwortel ca. 100 gram, 100 g
witte kool, panklaar, zout, peper |
Voorbereiding:
De römertopf minstens 15 min in koud water leggen
Bereidingswijze:
Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze vervolgens in
dunne reepjes. Schil de aardappelen en hol ze met een scherp mesje
tot op 3/4 cm van de wand uit. Snijd het uitholsel heel fijn.
Snipper de ui en pel deze. Pel de knoflook en pers deze boven het
gehakt uit. Knip de peterselie erboven fijn. Meng de
aardappelstukjes, ui, geraspte kaas, zout en peper door het
gehakt. Vul de aardappelen hoog op met het gehaktmengsel. Neem de
römertopf uit het water. Verdeel de wortel, groene kool en de witte
kool over de bodem van de schaal. Strooi de bouillonpoeder erover.
Schenk dan 2 dl water over het geheel. Leg de gevulde aardappelen op
de groente. Zet het deksel op de schaal en zet de römertopf in de
koude oven. Schakel de oven in op 200°C. en laat de aardappelen in ca. 1 uur gaar worden (gerekend vanaf het moment dat de oven op
temperatuur is). Neem het deksel van de schaal en laat de
aardappelen in nog ca. 15 minuten goudbruin kleuren. Lekker met
paksoi of tomatensalade.
|