In de schijnwerpers de...

Recept 170, Kalfsgehakt met aardappelen.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 theelepel bouillonpoeder, 400 g gehakt (kalfs) ,100 g groene kool, panklaar 25 g kaas, geraspte 1 teentje knoflook, klein 8 stuk pesto, grote 4 takje peterselie, 1 stuk ui,  klein stuk winterwortel ca. 100 gram, 100 g witte kool, panklaar, zout, peper

Bereiding:

Voorbereiding:
De römertopf minstens 15 min in koud water leggen
Bereidingswijze:
Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze vervolgens in dunne reepjes. Schil de aardappelen en hol ze met een scherp mesje tot op 3/4 cm van de wand uit. Snijd het uitholsel heel fijn. Snipper de ui en pel deze. Pel de knoflook en pers deze boven het gehakt uit. Knip de peterselie erboven fijn. Meng de aardappelstukjes, ui, geraspte kaas, zout en peper door het gehakt. Vul de aardappelen hoog op met het gehaktmengsel. Neem de römertopf uit het water. Verdeel de wortel, groene kool en de witte kool over de bodem van de schaal. Strooi de bouillonpoeder erover. Schenk dan 2 dl water over het geheel. Leg de gevulde aardappelen op de groente. Zet het deksel op de schaal en zet de römertopf in de koude oven. Schakel de oven in op 200°C. en laat de aardappelen in ca. 1 uur gaar worden (gerekend vanaf het moment dat de oven op temperatuur is). Neem het deksel van de schaal en laat de aardappelen in nog ca. 15 minuten goudbruin kleuren. Lekker met paksoi of tomatensalade.