In de schijnwerpers de...

Recept 161, Zuurkoolschotel met ananas en mosselen.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 pakken wijnzuurkool, 2 kg aardappelen, 3 ons rozijnen, pond rundergehakt, gehaktkruiden van silvo, 1 pot zure mosselen, blik ananas op eigen sap, scheut witten wijn

Bereiding:

Pittig gecombineerd met zuur en zoet.
Voorbereiding:
Zuurkool uit laten lekken, aardappels schillen, rozijnen in kokend water laten wellen, ananas schijven in stukjes snijden
Bereidingswijze:
Zet de aardappels op met wat zout naar smaak en laat koken tot ze gaar zijn, doe een scheut wijn bij de zuurkool en kook de zuurkool eveneens gaar. Stamp de zuurkool en de aardappelen door elkaar. Bak het gehakt zonder boter in de anti aanbak koekenpan en roer de kruiden erdoor. Doe een laag stamppot in de römertopf en daaroverheen een dikke laag rozijnen, daarover een laag gehakt, de helft, dan weer een laag stamppot, rozijnen en eindig met gehakt.