2 pakken
wijnzuurkool, 2 kg aardappelen, 3 ons rozijnen, pond rundergehakt,
gehaktkruiden van silvo, 1 pot zure mosselen, blik ananas op eigen
sap, scheut witten wijn |
Pittig gecombineerd
met zuur en zoet.
Voorbereiding:
Zuurkool uit laten lekken, aardappels schillen, rozijnen in kokend
water laten wellen, ananas schijven in stukjes snijden
Bereidingswijze:
Zet de aardappels op met wat zout naar smaak en laat koken tot ze
gaar zijn, doe een scheut wijn bij de zuurkool en kook de zuurkool
eveneens gaar. Stamp de zuurkool en de aardappelen door elkaar. Bak
het gehakt zonder boter in de anti aanbak koekenpan en roer de
kruiden erdoor. Doe een laag stamppot in de römertopf en
daaroverheen een dikke laag rozijnen, daarover een laag gehakt, de
helft, dan weer een laag stamppot, rozijnen en eindig met gehakt.
|