In de schijnwerpers de...

Recept 160, Aardappelsouffle uit Hongarije.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappelen, 4 hardgekookte eieren, 1 rookworst, 50 g gesmolten boter, zout, 1 bekertje zure room

Bereiding:

Te bereiden in de Römertopf. Schotel met aardappelen, rookworst, eieren en zure room. Lekker met een frisse (paprika- of tomaten-)salade of knapperige verse groenten.

Voorbereiding:
De aardappelen met schil en al wassen, in water met wat zout aan de kook brengen, gaarkoken, afgieten, nog heet pellen en vervolgens laten afkoelen. De Romertopf in ruim koud water leggen.

Bereidingswijze:
De aardappelen, eieren en rookworst in schijfjes/plakjes snijden en laag om laag in de Römertopf leggen; elke laag laag met een deel van de gesmolten boter begieten en bestrooien met zout. De bovenste laag moet aardappel zijn. De zure room erover verdelen en de Römertopf met deksel erop in de koude oven plaatsen. De oven op 200-225 graden C. zetten. Oventijd: 45-55 minuten. Tien minuten voor het einde van de oventijd het deksel verwijderen.