In de schijnwerpers de...

Recept 151, Ossobucco 2 uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kalfsschenkel, 2 tomaten, 2 eetlepels tomatenketchup,1 eetlepel botersap van 1 citroengeraspte schil van 1/2 citroen, 2 eetlepels gehakte peterselie, rozemarijn, tijmsalie, 2 kopjes rode wijn, 1 kopje geraspte kaas, 1 teentje knoflook, zout en peper

Bereiding:

Laat de Römertopf 10 minuten onder water staan.
Verdeel stukjes boter over de bodem.
Wrijf het vlees in met zout en peper en leg
het in de Römertopf.
Bestrooi het vlees met de kruiden.
Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren.
Snipper de ui fijn.
Verdeel de tomaten en ui over het vlees en
schenk het citroensap erover.
Leg de deksel op de Römertopf, zet hem ineen
koude oven en stel hem in op 200 graden C.
Smoor het gerecht in 1 1/2 uur gaar.
Begiet het vlees tijdens het smoren
regelmatig met wat rode wijn.
Wrijf voor het opdienen een teentje knoflook fijn
door het vocht en bind de saus met de kaas.
Maak de saus af met citroenschil en tomatenketchup.