In de schijnwerpers de...

Recept 128, Indonesische visschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram visfilets,150 gram taugeé 100 g
gesnipperde amandelen,4 eieren,peper,zout,
sojasaus,sambal,suiker,1 teentje knoflook,
1 ui, 4 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

De nat gemaakte römertopf voor vis met olie bestrijken. de vis in de lengte doorsnijden,
zodat ze zeer dun zijn;een laag hiervan in de schotel leggen en deze bedekken met de helft taugé. de eieren loskloppen met zout,en de kruiden,suiker, gesnipperde ui, amandelen en
knoflook; dit pikant afmaken. de helft van het eimengsel over de vis gieten,dan weer een
laag vis, taugé, eimengsel en afdekken met een laag vis, en die met olie bestrijken. De
deksel op de schotel doen, en deze in een koude oven plaatsen, die op 180 graden instellen en het gerecht gaar laten smoren in ca 1 uur.

Serveertip:
Serveer dit gerecht met rijst of bamie en een frisse salade van komkommer en tomaat.