500 gram
visfilets,150 gram taugeé 100 g
gesnipperde amandelen,4 eieren,peper,zout,
sojasaus,sambal,suiker,1 teentje knoflook,
1 ui, 4 eetlepels olijfolie. |
De nat gemaakte
römertopf voor vis met olie bestrijken. de vis in de lengte
doorsnijden,
zodat ze zeer dun zijn;een laag hiervan in de schotel leggen en deze
bedekken met de helft taugé. de eieren loskloppen met zout,en de
kruiden,suiker, gesnipperde ui, amandelen en
knoflook; dit pikant afmaken. de helft van het eimengsel over de vis
gieten,dan weer een
laag vis, taugé, eimengsel en afdekken met een laag vis, en die met
olie bestrijken. De
deksel op de schotel doen, en deze in een koude oven plaatsen, die
op 180 graden instellen en het gerecht gaar laten smoren in ca 1
uur.
Serveertip:
Serveer dit gerecht met rijst of bamie en een frisse salade van
komkommer en tomaat.
|