In de schijnwerpers de...

Recept 114, Beiers kalfsvlees.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g kalfspoelet
2 eetlepels boter
1 ui
1 wortel
takje peterselie
1 citroen
1 eetlepel bloem
500 g asperges
peper, zout
1 kopje bouillon

Bereiding:

Voorbereiding:
Plaats de römertopf 15 min in koud water

Bereidingswijze:
Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in de hete boter met de
gesnipperde ui, het peterselietakje en wat geraspte citroenschil lichtbruin.
Doe dit over in de natgemaakte Römertopf.
Roer de bloem aan met de bouillon en giet dit met het citroensap over het
vlees.
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in
op 220°C. en stoof het gerecht in ca 2 uur gaar en mals.
Snijd de gaar gekookte asperges in stukjes van 3 cm, voeg ze aan het vlees
toe en laat ze heet worden.
Maak het gerecht af met een stukje boter.

Dien deze schotel op rijst of macaroni.