In de schijnwerpers de...

Recept 103, Stoofpot met sperziebonen.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g magere runderlappen, 1 kg sperziebonen, 600 g aardappelen, 1/2 l bouillon, zout, bonenkruid, stukje spekzwoerd, 2 soepbotten, peterselie

Bereiding:

Complete maaltijd uit de römertopf.
Voorbereiding:
De boontjes afhalen en in stukjes breken. De aardappelen schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze:
Vet de vochtige römertopf goed in. Leg alle ingrediënten door elkaar in de römertopf en schenk de bouillon erover. Sluit de schotel en zet hem gedurende 100-120 minuten op 200 graden in de niet voorverwarmde oven. Verwijder de soepbotten en het spekzwoerd. Strooi veel fijngehakte peterselie over het gerecht en dien het in de römertopf op.
Serveertips:
Voor een Russische stoofpot:Na de kooktijd botten en zwoerd verwijderen. Enkele lepels zure room met wat bloem tot een papje roeren en hiermee het stoofvocht binden. De römertopf nog even zonder deksel terugplaatsen in de oven. Garneren met peterselie.