Varkenslever met groenten á la Ed.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eetlepels olie
3 uitgeperste teentjes knoflook
2 theelepels geraspte verse gemberwortel
500 g in reepjes gesneden varkenslever
1 geschilde en in plakjes gesneden winterwortel
of 200 g gewone worteltjes
1 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika
2 schoongemaakte en in ringen gesneden preien
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel droge sherry
1 theelepel azijn
wat zout en peper

Bereiding:

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uitgeperste teentjes knoflook en de
geraspte gemberwortel 2 minuten. Voeg de reepjes lever toe en bak alles onder
voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de plakjes wortel, de reepjes paprika en
de ringen prei toe en bak het mengsel onder voortdurend omscheppen 3 minuten.
Voeg de sojasaus, de sherry, de azijn en wat zout en peper toe. Draai de hittebron
laag en laat het gerecht 5 minuten zachtjes sudderen.