Ed's keuze, Cevapcici (pittige gehaktrolletjes).

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g gehakt (half-om-half)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 theel. paprikapoeder
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 theel. fijngehakte
(gedroogde) munt
1 ei, losgeklopt
1 beschuit, verkruimeld
zout en peper
2 eetl. olijfolie

Bereiding:

Voorbereiding:
Doe het gehakt in een kom. Meng met vochtig gemaakte handen de ui, knoflook, het paprikapoeder, de peterselie en munt, het ei, de beschuit en zout en peper naar smaak door het gehakt. Vorm van het gehaktmengsel rolletjes van ca. 8 cm. lang en met een middellijn van 2 cm. Laat de afgedekte rolletjes een half uur rusten en op smaak komen.
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak of gril de cevapcici in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens deze bereiding regelmatig om.
Tip:
Lekker met tuinbonen gemengd met bulghur of gele rijst