750 g gehakt
(half-om-half)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 theel. paprikapoeder
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 theel. fijngehakte
(gedroogde) munt
1 ei, losgeklopt
1 beschuit, verkruimeld
zout en peper
2 eetl. olijfolie |
Voorbereiding:
Doe het gehakt in een kom. Meng met vochtig gemaakte handen de ui,
knoflook, het paprikapoeder, de peterselie en munt, het ei, de
beschuit en zout en peper naar smaak door het gehakt. Vorm van het
gehaktmengsel rolletjes van ca. 8 cm. lang en met een middellijn van
2 cm. Laat de afgedekte rolletjes een half uur rusten en op smaak
komen.
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak of gril de
cevapcici in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens
deze bereiding regelmatig om.
Tip:
Lekker met tuinbonen gemengd met bulghur of gele rijst
|