...uit mijn Top 123 !

Recept 67...

Chiliwraps.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rode paprika
2 uien
150 g prei
1 pot/blik bruine bonen (ca. 800 g)
0.5 krop ijsbergsla
3 tomaten
1 rijpe avocado
350 g gehakt
1 zakje Knorr Mix voor Chili con Carne
1 blikje tomatenpuree (60 g)
8 kleine bloemtortilla’s
1 grote beker zure room (250 ml)
100 g geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC (heteluchtoven 170ºC, gasovenstand 4).
Verwijder de zaden van de paprika. Snijd de paprika, de ui en de prei in stukjes. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze na met water. Snijd de sla in reepjes en de tomaten in blokjes. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakken.
Bak het gehakt zonder olie of margarine rul en bruin. Bak vervolgens de paprika, de ui en de prei even mee. Voeg 350 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook.
Schep om met de tomatenpuree en bruine bonen. Zet het vuur laag en laat alles 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
Verwarm de bloemtortilla’s kort in de oven. Zet de chili op tafel met kommetjes sla, tomaten, zure room, avocado, geraspte kaas en de warme tortilla's.
Laat iedereen zelf de tortilla’s vullen met alle ingrediënten en oprollen.
Variaties:
Vul de tortilla's in de keuken. Bestrooi ze na het oprollen met de kaas en gratineer ze 5 minuten onder een hete grill. Serveer direct.