500 gram bosbessen (of
aardbeien), 250 gram suiker, ½ liter slagroom, 3 eierdooiers, 1
blaadje gelatine
1 metalen bak waar ruim een liter in past. |
Los de suiker op in de
aardbeienpuree (hard roeren). Week de gelatine in koud water. Klop
de eidooiers los met een klein beetje slagroom, voorzichtig
verwarmen en dan de rest van de slagroom toevoegen, flink roeren,
niet laten koken!
Gelatineblaadje uitknijpen en bij de warme slagroom/ei-vla voegen
slagroom/ei/gelatine-vla bij de aardbeien/suiker-puree voegen. Dit
helemaal laten afkoelen, in de koelkast Dan dit in de metalen bak in
de vriezer doen. Elk half uur de massa goed doorroeren met de koude
lepel, vooral alles goed van de zijkant schrapen.
Na ± anderhalf uur is het softijs na een uur of drie is het heerlijk
schepijs.
Luchtdicht bewaren in de vriezer waarbij zo weinig mogelijk lucht
bij het zit (kortom: in een passende tupperware bak).
Ook te maken: Frambozenijs, perenijs, bosbessenijs, bananenijs,
perzikijs, enz, enz : idem. Kiwi-ijs: niet doen!
|