Kip-kerriesoep met room

Voor 4 personen:
200 g gaar kippenvlees of gerookte kip in stukjes
30 g boter of margarine
2 grote fijngehakte uien
2 theel. kerriepoeder
1 grote rode paprika in snippers
4 eetl. bloem
4 dl kippenbouillon
fijngeknipte verse koriander (markt of supermarkt of Turkse winkel)
1/8 l slagroom
zout en peper

soeppan, warmtebron, glad scherp mes, plank, beslagkom, mixer, soepborden en bestek.

Bewaar het kippenvlees tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de boter in de pan en roerbak hierin de uien met de kerrie.
Voeg de paprika toe en verwarm ca. 10 minuten.
Bestrooi met de bloem.
Giet de bouillon in scheutjes erbij en roer alles door elkaar.
Verwarm de kip en de koriander in de soep.
Klop de slagroom stijf.
Maak de soep op smaak af met zout en peper.
Voeg op het laatst de room toe.