Chinese kippensoep

Voor 4 personen:
1 soepkip
2 l water
bouquet garni of kruidenbuiltje
1 blaadje foelie
1 stengel verse lavas (maggiplant)
4 geplette peperkorrels
1 fijngehakte ui
1 stengel prei in ringen
1 teentje kleingesneden knoflook
1 eetl. sherry medium dry
½ eetl. ketjap benteng manis
½ theel. ve-tsin (smaakversterker Oosterse keuken)
zout en peper

soeppan, warmtebron, scherp glad mes, plank, bestek en Chinese soepkommen.

Trek kippenbouillon van de soepkip en het water.
Voeg de bouquet garni en alle ingrediėnten tot aan de ui toe.
Laat dit ca. 2½ uur trekken op een lage stand.
Zeef de bouillon en haal het vlees van de botjes.
Verwarm de bouillon daarna met de ui, de prei en de knoflook.
Voeg de sherry, de ketjap en de ve-tsin toe.
Voeg het kippenvlees aan de bouillon toe.
Maak op smaak af met zout en peper.
Lekker met breekbroodjes.