zout
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 wortels, geschild en in plakken gesneden
3 stengels bleekselderij, gehakt
3 teentjes knoflook, gepeld
1.5 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
300 g kastanjechampignons, schoongemaakt en gehalveerd
1 aubergine, in blokjes
3 el chili con carne kruiden
600 g tomatenblokjes in blik op sap
200 g rode bonen in blik, agespoeld en uitgelekt
1 blokje Knorr Bio Bouillon Groenten
2 el peterselie, fijngehakt
versgemalen peper
2 builtjes basmatirijst
120 g zure room
2 el koriander, fijngehakt |
Breng een pan
met gezouten water aan de kook voor de rijst.
Verhit een grote pan met de olijfolie. Roerbak de ui met de wortel,
de bleekselderij, de uitgeperste knoflook en de chilipeper tot de ui
glazig is. Voeg de champignons, de aubergine en de chili con carne
kruiden toe en bak tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de tomatenblokjes, de rode bonen, 400 ml water en het
verkruimelde bouillonblokje bij de groenten. Breng aan de kook en
laat gedurende 10 - 12 minuten sudderen. Kruid met de peterselie en
peper en zout naar smaak.
Kook intussen de rijst in ± 10 minuten net gaar. Spoel het builtje
onder warm water en laat afgedekt droog stomen. Geniet van de
vegetarische chili met kastanjechampignons en aubergine met een
toefje zure room en verse koriander. |