2 koolrabi 's
peper
snufje vijfkruidenpoeder
150 g soba noedels
2 el cashewnoten
200 g shii-take
5 lente-uitjes
3 cm verse gember
3 el olijfolie
200 g verse peultjes
250 g sojascheuten
3 el Knorr Vloeibare Bouillon Thai
1 takje verse koriander |
Snijd de
koolrabi in blokjes. Verhit 2 el olijfolie, voeg de koolrabi toe,
kruid met peper, zout en een snufje vijfkruidenpoeder. Bak ze
beetgaar en goudbruin. Zet even aan de kant.
Kook de sobanoodles en giet af. Rooster de cashewnoten in een droge
pan en hak ze grof.
Snijd de shiitake in plakjes en de lente-ui in grote schuine
stukken. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Verhit 1 el
olijfolie en bak hierin de shiitake gedurende 2 minuten op een hoog
vuur.
Voeg de peultjes, lente-ui en sojascheuten toe en bak 1 minuut mee.
Doe er daarna de Knorr Vloeibare Bouillon Thai bij en 1,5 liter
water.
Laat alles zachtjes koken gedurende enkele minuten. Proef en voeg
naar smaak extra bouillon en peper toe. Doe de sobanoodles erbij en
laat nog 1 minuut opwarmen.
Serveer de soep met de gebakken blokjes koolrabi en de geroosterde
cashewnoten. Garneer met enkele blaadjes koriander. |