1 ui
1 teentje knoflook
3 el olie
150 g rode linzen
1 el Knorr Vloeibare Bouillon Indisch
50 g havervlokken
350 g wilde rijst
1.5 el bloem
200 ml vetarme kokosmelk
0.5 blokje Knorr Bouillon Groenten
1 limoen |
Pel de ui en de
knoflook en hak ze fijn. Bak de ui en de knoflook in 1 el van de
olie. Voeg de linzen toe en ½ el Vloeibare Bouillon Indisch en bak
alles kort op een hoog vuur.
Voeg 250 ml water toe en breng alles aan de kook. Kook alles, op een
laag vuur, 10 -15 minuten met de deksel op de pan. Roer regelmatig
totdat alle bouillon is opgenomen. Laat de linzen afkoelen. Schep de
havermout erdoor en laat alles 20 minuten rusten.
Bereid de wilde rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Vorm er ± 24 kleine balletjes van. Bak ze in 1 el van de olie, in ±
8 minuten, rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg 1 el olie aan het bakvet toe en strooi de bloem erin. Bak al
omscheppend 1 minuut op een laag vuur. Voeg al roerende de
kokosmelk, de rest van de Knorr Vloeibare Bouillon Indisch, de
verkruimelde bouillontablet en 300 ml water toe. Breng alles tegen
de kook aan en laat de saus binden.
Serveer de linzenballetjes met de saus en wilde rijst. Halveer de
limoen en knijp de helften boven de linzenballetjes uit.
Groententips:
Serveer de linzenballetjes met witte & wilde rijst bestrooid met
verse fijngesneden koriander. |