Russische roomhoorntjes

Ingrediėnten voor 6 personen:

Voor het deegboter voor invetten, 125 g bloemmespunt Dr. Oetker Backin Bakpoeder, 2 eieren, 2 eetlepels heet water, 120 g kristalsuiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, voor de vulling 1 liter slagroom, 35 g witte chocolade (reep), 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fixeventueel,  vers fruit van het seizoen (bijvoorbeeld aardbeien, bramen, kiwi), garneringpoedersuiker (strooibus)

Bereiding:

Dit is super-verwennerij !
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 175°C, gasoven stand 4-5). Vet een bakplaat goed in met boter. Deeg: zeef de bloem en de Dr. Oetker Backin Bakpoeder boven een kom. Klop in een andere kom de eieren met het water, de kristalsuiker en de Dr. Oetker Vanillesuiker met de Mixer tot een schuimige massa. Spatel de bloem erdoor. Schep volle eetlepels deeg (? tot 10 cm) op de bakplaat, met een tussenruimte voor het uitlopen. Bak in het midden van de oven tot de randen licht goudbruin zijn. Vorm het gebak direct uit de oven tot hoorntjes en laat ze op een taartrooster afkoelen. Vulling: verwarm de helft van de slagroom in een steelpan. Breek de chocolade in stukjes en laat deze van het vuur af al roerend smelten in de pan. Roer de rest van de slagroom door het chocoladeroommengsel. Laat afkoelen in de koelkast en klop vervolgens stijf met de Dr. Oetker Klop-Fix. Afwerking: vul de hoorntjes met de chocoladeroom. Garneer eventueel met vers fruit. Bestuif met poedersuiker en serveer direct. Wijnadvies: Muscat de Beaume de Venise of Rivesaltes.