Voor het
deegboter voor invetten, 125 g bloemmespunt Dr. Oetker Backin
Bakpoeder, 2 eieren, 2 eetlepels heet water, 120 g kristalsuiker, 1
zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, voor de vulling 1 liter slagroom, 35
g witte chocolade (reep), 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fixeventueel,
vers fruit van het seizoen (bijvoorbeeld aardbeien, bramen, kiwi),
garneringpoedersuiker (strooibus) |
Dit is
super-verwennerij !
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 175°C, gasoven stand
4-5). Vet een bakplaat goed in met boter. Deeg: zeef de bloem en de
Dr. Oetker Backin Bakpoeder boven een kom. Klop in een andere kom de
eieren met het water, de kristalsuiker en de Dr. Oetker
Vanillesuiker met de Mixer tot een schuimige massa. Spatel de bloem
erdoor. Schep volle eetlepels deeg (? tot 10 cm) op de bakplaat, met
een tussenruimte voor het uitlopen. Bak in het midden van de oven
tot de randen licht goudbruin zijn. Vorm het gebak direct uit de
oven tot hoorntjes en laat ze op een taartrooster afkoelen. Vulling:
verwarm de helft van de slagroom in een steelpan. Breek de chocolade
in stukjes en laat deze van het vuur af al roerend smelten in de
pan. Roer de rest van de slagroom door het chocoladeroommengsel.
Laat afkoelen in de koelkast en klop vervolgens stijf met de Dr.
Oetker Klop-Fix. Afwerking: vul de hoorntjes met de chocoladeroom.
Garneer eventueel met vers fruit. Bestuif met poedersuiker en
serveer direct. Wijnadvies: Muscat de Beaume de Venise of Rivesaltes. |