Warme appelbanaantjes met lente briesje.

 

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor appelbanaantjes:
18 appelbanaantjes of 6 grote bananen.
12 bolletjes vanille of citroen ijs, 400 g suiker, sap van 4 sinasappelen, 100 g roomboter.
Voor het Lente briesje:
4el citroensap, 2 eetl. orange curacao, 175 g sinasappelsap, 450 g aardbeien, 225 g suiker en wat vanille suiker.
Slagroom

Bereiding:

Proef het voorjaar op je tong.
Voorbereiding:
Lente briesje: doe alle ingrediënten (hou wat aardbeien achter) in de blender en draai alles smeuïg. Giet mengsel in een bak en 4 uur laten invriezen. Daarna stevig doorkloppen om kristal vorming tegen te gaan.
Bereidingswijze:
Bananen licht aanbakken in wat roomboter en daarna uit de pan halen. Doe suiker in de pan en laat deze licht karameliceren. Afblussen met vruchten sap en evt. wat Kirch of Grand Marnier. Daarna de bananen weer toevoegen en iets warm laten worden.
Serveertip:
Serveer warme banaan met vanille ijs, lente briesje, wat aardbeien en wat slagroom.