Voor
appelbanaantjes:
18 appelbanaantjes of 6 grote bananen.
12 bolletjes vanille of citroen ijs, 400 g suiker, sap van 4
sinasappelen, 100 g roomboter.
Voor het Lente briesje:
4el citroensap, 2 eetl. orange curacao, 175 g sinasappelsap, 450 g
aardbeien, 225 g suiker en wat vanille suiker.
Slagroom |
Proef het
voorjaar op je tong.
Voorbereiding:
Lente briesje: doe alle ingrediënten (hou wat aardbeien achter) in
de blender en draai alles smeuïg. Giet mengsel in een bak en 4 uur
laten invriezen. Daarna stevig doorkloppen om kristal vorming tegen
te gaan.
Bereidingswijze:
Bananen licht aanbakken in wat roomboter en daarna uit de pan halen.
Doe suiker in de pan en laat deze licht karameliceren. Afblussen
met vruchten sap en evt. wat Kirch of Grand Marnier. Daarna de
bananen weer toevoegen en iets warm laten worden.
Serveertip:
Serveer warme banaan met vanille ijs, lente briesje, wat aardbeien
en wat slagroom.
|