Recept 79, Groenten uit de wok met biefstuk.

 

1 biefstuk á 300 g in dunne reepjes
6 eetlepels Hoisinsaus (toko)
4 flinke tenen knoflook
1 rode of groene Spaanse peper
1 kg gemengde en in dunne reepjes gesneden groenten, bijvoorbeeld selderij, broccoli of bloemkool, sperzieboontjes, taugé, paddenstoelen,
wortel, rode, groene of gele paprika, prei en courgette
1 dl sesamolie
sojasaus
enkele eetlepels medium sherry

Vermeng de hoisinsaus, de uitgeperste knoflook en den schoongemaakte en
gesneden peper met de reepjes vlees en laat het een tijdje staan.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de groenten 5 minuten.
Haal de groenten eruit en roerbak het vlees kort in de wok.
Voeg zo nodig wat extra olie toe.
Doe er dan de groenten weer bij en meng de sherry erdoor.
Verhit het geheel nog even en serveer direct.
Zet voor wie wat extra wil de flesjes hoisin- en sojasaus op tafel.