400 g bieflapjes
2 eetlepels olie
1/2 groen pepertje
3 teentjes knoflook uit de pers
het sap van 1 citroen
1 eetlepel vissaus 'nmoc man' (toko)
1 winterwortel in julienne
1/2 komkommer in julienne
2 struikjes witlof in grove stukken
50 g taugé
1 onrijpe mango of guave in reepjes |
Snijd de
bieflapjes loodrecht op de draad in smalle reepjes.
Verhit in een wok de olie en bak het vlees onder omscheppen op hoog
vuur 3-4 minuten.
Voeg het pepertje en de knoflook toe.
Neem het vlees uit de pan.
Voeg dan het citroensap, de vissaus, de winterwortel, komkommer en
witlof toe en bak dit 2 minuten.
Laat er tot slot de taugé op slinken.
Schep het vlees terug, voeg de mango of guave toe en warm nog even
door.
Serveer met (pandan- of basmati)rijst. |