500 g spinazie
250 g magere lamslappen
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
2 eetlepels ketjap asin
3 bosuitjes
zout, peper
2 eieren
100 g seroendeng |
Ontdoe de
spinazie van dikke stelen, spoel het zand er goed uit en maak de
groente daarna met een slacentrifuge goed droog.
Dep het vlees met keukenpapier af en snijd het in smalle reepjes.
Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes fijn en snijd
ze fijn.
Snijd het lichte deel van de bosuitjes in smalle ringetjes.
Roer de eieren los.
Verhit de olie in een wok en bak het vlees onder voortdurend roeren
en omscheppen.
Voeg de knoflook en de spinazie toe en blijf voortdurend roeren.
Laat bakken tot de spinazie begint te slinken.
Zet het vuur daarna laag en voeg de ketjap, de bosuitjes en naar
smaak zout en peper toe en schep alles enkele malen goed om.
Blijf omscheppen, voeg het ei eraan toe en laat dit al roerend
stollen.
Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal, strooi er de
seroendeng over en dien het direct op met gestoomde rijst. |