Recept 51, Roergebakken asperges met garnalen uit Japan.

 

400 g witte asperges
100 g groene asperges
1 lente-uitje
6-8 grote schoongemaakte gepelde Chinese garnalen
1 eetlepel olie
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel saké of droge sherry
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels geschaafde amandelen
peper, zout

Snijd de onderkantjes van de asperges, schil de witte asperges en snijd alle asperges schuin in stukken van 4 cm.
Maak het lente-uitje schoon en snijd het eveneens in stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de witte asperges en de lente-uitjes hierin 1 minuut.
Voeg de groene asperges toe en roerbak nog 4 minuten.
Voeg de garnalen toe en schep even om.
Schenk er de sojasaus, de saké en enkele eetlepels water bij en laat de asperges op laag vuur beetgaar worden (het vocht zal dan geheel zijn verdampt).
Breng de asperge-garnalenschotel op smaak met sesamolie, peper en zout en roer er de geschaafde amandelen door.
Serveer met gekookte rijst.