11/2 eetlepel
Thaise groene currypasta bij (bijvoorbeeld Mae Ploy brand curry
paste, toko). 1 blik kokosmelk, 250 g maïskipfilet, 1 eetlepel
suiker, 1/2 eetlepel zout, 2 eetlepels ketjap manis, 1 in blokjes
gesneden aubergine, 4 citroenblaadjes (zowel gedroogd als
diepgevroren, wat verse basilicum, 250 g basmatirijst |
Verwarm enkele
eetlepels zonnebloemolie in een wok, doe daar 11/2 eetlepel Thaise
groene currypasta bij (bijvoorbeeld Mae Ploy brand curry paste,
toko) en meng het goed door elkaar.
Voeg de inhoud van een blik kokosmelk en, zodra die warm is, 250 g
maïskipfilet in stukjes toe.
Laat het 10 minuten sudderen en voeg dan 1 eetlepel suiker, 1/2
eetlepel zout en 2 eetlepels ketjap manis toe.
Doe een flinke, in blokjes gesneden aubergine bij het
kokos-kipmengsel,
samen met 4 citroenblaadjes (zowel gedroogd als diepgevroren
verkrijgbaar, toko) en wat verse basilicum.
Laat de curry nog ± 15 minuten sudderen tot de aubergine gaar is.
Serveer er basmatirijst bij. |