2 eetlepels
olie, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperde knoflookteen, 2 in ringen
gesneden rode pepers, 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel en 400 g
bloemkoolroosjes, 250 g mie, 400 g kipreepjes en wat peper en zout ,
1 dl kippenbouillon, wat maïzena, sesamolie, 2 in ringen gesneden
bosuitjes en 3 eetlepels geroosterd sesamzaad |
Verhit 2
eetlepels olie in een wok of hapjespan en roerbak 1 gesnipperde ui,
1 gesnipperde knoflookteen, 2 in ringen gesneden rode pepers, 2
eetlepels fijngehakte gemberwortel en 400 g bloemkoolroosjes 7
minuten. Kook intussen de mie volgens de verpakking.
Voeg 400 g kipreepjes en wat peper en zout toe en bak ze 7 minuten
mee.
Schenk 1 dl kippenbouillon in de pan en laat de bloemkool in de
afgedekte pan beetgaar worden.
Bind de saus met wat maïzena.
Druppel er wat sesamolie over en garneer met 2 in ringen gesneden
bosuitjes en 3 eetlepels geroosterd sesamzaad.
Serveer met de mie. |