Recept 45, Roergebakken bloemkool met kip.

 

2 eetlepels olie, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperde knoflookteen, 2 in ringen gesneden rode pepers, 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel en 400 g bloemkoolroosjes, 250 g mie, 400 g kipreepjes en wat peper en zout , 1 dl kippenbouillon, wat maïzena, sesamolie, 2 in ringen gesneden bosuitjes en 3 eetlepels geroosterd sesamzaad

Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en roerbak 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperde knoflookteen, 2 in ringen gesneden rode pepers, 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel en 400 g bloemkoolroosjes 7 minuten. Kook intussen de mie volgens de verpakking.
Voeg 400 g kipreepjes en wat peper en zout toe en bak ze 7 minuten mee.
Schenk 1 dl kippenbouillon in de pan en laat de bloemkool in de afgedekte pan beetgaar worden.
Bind de saus met wat maïzena.
Druppel er wat sesamolie over en garneer met 2 in ringen gesneden bosuitjes en 3 eetlepels geroosterd sesamzaad.
Serveer met de mie.