Recept 40, Spitskoolcurry met aardappel en rookworst.

 

1 ui
3 eetlepels olie
100 g gerookte spekblokjes
2 teentjes knoflook
1 volle eetlepel milde currypasta (of kerriepoeder)
1 zakje aardappelschijfjes (450 g, CélaVita)
500 g panklare spitskool
250 g rookworst
2 dl kokosmelk (van een zakje Santen, Conimex)
versgemalen peper, zout
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie

Pel de ui en snipper hem grof.
Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes zachtjes uit.
Fruit de ui ± 3 minuten zachtjes mee.
Pers de knoflook erboven uit en roer de currypasta erdoor.
Bak alles ± 1 minuut.
Schep er dan de aardappelschijfjes en de spitskool door en bak ze al omscheppend ± 3 minuten.
Snijd de rookworst in plakjes en voeg ze met de kokosmelk toe.
Verwarm de curry op zacht vuur nog ± 5 minuten.
Voeg naar smaak peper en zout toe en strooi de koriander erover.
Lekker met (basmati)rijst.