Recept 4, Gemarineerd varkensvlees met groene groenten.

 

± 250 g hamlappen
een stukje gemberwortel
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
2 theelepels honing
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sherry
1 eetlepel citroensap of azijn
1 kleine steel prei
1 kleine courgette
100 g peultjes
2 eetlepels olie
allesbinder of maïzena
 

Snijd het vlees in repen van ± 2 cm breed.
Snipper de gemberwortel en de knoflook en roer ze in een schaaltje met de sambal, de honing, de sojasaus, de sherry en het citroensap of de azijn door elkaar.
Laat het vlees hierin afgedekt minstens 1 uur marineren.
Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes, de courgette in dunne plakjes en de afgehaalde peultjes schuin doormidden.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak het vlees met de marinade tot het begint te kleuren.
Bak de groenten kort mee, leg een deksel op de pan en laat een paar minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.
Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena.
Lekker met rijst of mihoen en kroepoek.