250 g mie
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels plantaardige olie
1/2 bos lente-ui in ringetjes
2 uitgeperste tenen knoflook
400 g varkenshaas in reepjes
zout
Voor de saus:
6 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels (of naar smaak) chilisaus
11/2 dl heet water |
Kook de mie
volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet ze goed af, doe ze in een kom, besprenkel ze met sesamolie en
schep ze goed om.
Doe voor de saus de ketchup in een kom, voeg de chilisaus en het
water toe en meng alles goed.
Houd de saus apart.
Verhit de wok, voeg de olie toe en laat die op middelhoge vuur heet
worden.
Voeg de lente-ui en de knoflook toe en roerbak 1-2 minuten, of tot
ze zacht beginnen te worden; laat ze niet te bruin worden.
Voeg de reepjes vlees toe, zet het vuur hoog en roerbak 3-4 minuten
of tot ze aan alle kanten bruin zijn.
Voeg de saus toe en meng die goed met het vlees.
Voeg de mie toe en schep alles om tot de mie gloeiend heet is
geworden. Proef en voeg zo nodig meer chilisaus en zout toe.
Dien het gerecht direct op.
|