± 6 grote
garnalen
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel Japanse sojasaus
200 g (Japanse, platte rechte) mie of smalle eierlintmacaroni
1 ui
3 eetlepels roerbakolie
150 g shiitake-paddestoelen
100 g rode paprika
100 g peultjes
1/2 zakje waterkers |
Laat de garnalen
pellen of pel ze zelf; lat het staartje eraan zitten; vermeng ze met
de knoflook uit de pers, het citroensap en de Japanse sojasaus en
zet het geheel een half uurtje koel weg.
Kook de lintmacaroni of mie volgens de aanwijzingen op de verpakking
en laat ze in een zeef uitlekken.
Halveer de ui, snijd hem in smalle partjes en fruit die in een wok
in de verhitte olie.
Snijd de paddenstoelen in repen en voeg ze toe.
Snipper de paprika en schep die erbij.
Haal de peultjes af, kook ze 2 minuten, neem ze uit het water, voeg
ze toe en verwarm ze al omscheppend.
Neem alles even uit de wok.
Bak de garnalen in wat olie op hoog vuur snel goudbruin en neem ze
uit de pan.
Schep de rest er weer in, meng de mie erdoor en warm goed door.
Was de waterkersblaadjes en meng die op het laatst door het gerecht.
Leg er tot slot de garnalen op. |