Recept 20, Nasi Tjabé.

 

200 g taugé
ketjap bentang manis
sambal oelek
1/2 blikje tomatenpuree
2 kopjes basmati - of witte rijst
1/2 of 1 kleine ui
1/2 teentje knoflook
gemalen kokos
1 ei
peper, zout
olijfolie

Zet in een wok of braadpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur, wacht tot de olie heet is en voeg er dan de taugé bij.
Kook de rijst.
Pel de ui en de knoflook, hak ze in kleine stukjes en voeg ze bij de taugé.
Roerbak de groenten tot de taugé gaar is.
Voeg dan de tomatenpuree, 1/2 theelepel sambal, een scheutje ketjap, zout, peper en gemalen kokos toe en laat het merendeel van het vocht uit het mengsel koken.
Breek het ei erboven, laat het goed stollen en laat daarna het vocht nogmaals uit de substantie trekken.
Voeg tenslotte de rijst toe en warm het geheel nog even door.