2 kipfilets
1 venkelknol
1 teentje knoflook
2 kippenbouillontabletten
2 eetlepels olijfolie
15 g verse rozemarijn
4 eetlepels witte vermout |
Snijd de
kipfilets in dunne reepjes.
Maak de venkel schoon, halveer hem en snijd hem in dunne reepjes.
Pel de knoflook.
Breng in een pan 11/2 liter water aan de kook en verkruimel de
bouillontabletten erboven.
Verhit de wok en laat de olie over de panbodem uitvloeien.
Doe de kip in de wok, pers de knoflook erboven uit en roerbak het
geheel ± 2 minuten.
Schenk de bouillon in de wok en voeg de reepjes venkel en de
rozemarijn toe (houd 4 takjes achter voor de garnering).
Leg het deksel op de wok en laat de bouillon op laag vuur ± 10
minuten trekken.
Neem de rozemarijn uit de bouillon en roer de vermout erdoor.
Verdeel de bouillon over 4 diepe borden en leg in elk bord een takje
rozemarijn. |