Recept 2, Bami van oma.

 

IngrediŽnten voor 4 personen:

Bereiding:

1 grote ui, pond gehakt, 5 eieren, 2 kl. bamigroentepakket (liefst van AH), zak Conimex mie, 1 pakje Honig Mix voor bami, trassi, zout, peper, knoflook, sambal, aromat, kerrie, nootmuskaat, ketjap, paprikapoeder

Bami van oma die mijn zoontje zo lekker vindt
Voorbereiding:
De helft van de zak mie koken en af laten koelen, en de 5 eieren in een schaaltje doen, peper, zout, aromat, kerrie, nootmuskaat, ketjap, sambal, knoflook, paprikapoeder, van alles een beetje erbij doen, alles door elkaar roeren. In een koekenpan al roerend bakken, zodat je eier-stukjes krijgt. Ook af laten koelen.
Bereidingswijze:
Olie in een wok doen, en de ui fruiten. Het gehakt kruiden met zout en peper en rul bakken. Hier een stukje trassie bij doen. Groente wassen, pepers ontpitten en in kleine ringetje snijden, tomaten ontvellen en in stukjes snijden. De tomaten bij het gehakt doen evenals wat knoflook. De mix in water zetten volgens de gebruiksaanwijzing. Na ongeveer 10 minuten alle groente, behalve de tauge, erbij doen, ook de mix en een beetje sambal. Dit alles goed roeren en gaar laten worden. Dan de tauge erbij, ei erbij en de mie erbij. Goed door elkaar roeren en klaar is oma's bami !

Serveertip:
Eventueel wat komkommer in zuur en kroepoek erbij.