Recept 10, Drie in de pan.

 

IngrediŽnten voor 4 personen:

Bereiding:

200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theel. zout
2 dl melk
1 klein losgeklopt ei
50 gram gewassen, gemengde krenten en rozijnen
1 zure appel
boter of slaolie
basterdsuiker

Soort van kleine pannenkoekjes, mijn oma maakte dit vroeger voor ons.
Bereidingswijze:
Doe het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom. Voeg 1,5 dl melk en het ei toe. Roer het geheel tot een glad, dik mengsel en verdun dit geleidelijk met de rest van de melk tot een glad beslag. Meng er dan de krenten en rozijnen door. Schil en snipper nu pas de appel om verkleuren te voorkomen en roer de appelsnippers meteen door het beslag.
Smelt zoveel boter in een koekenpan dat de bodem ervan bedekt is en leg 3 gelijke dikke porties beslag in de pan. Bak op matig vuur de onderkant bruin en keer de drie-in-de-pan pas wanneer de bovenkant droog is. Voeg zo nodig nog wat boter toe en bak de tweede kant langzaam bruin totdat ze gaar zijn.

Serveertip:
Met poedersuiker of stroop.