200 g
bijenhoning, 100 g boter, 125 g suiker, 2 eieren, 20 g cacao, ½
theel. gemalen kaneel, ½ theel. gemalen kruidnagelen, 1 afgestreken
theel. gemberpoeder, 2 druppels bittere-amandelolie, 375 g bloem, 1
pakje bakpoeder, 60 g gekonfijte gember, 50 g bittere chocolade, 50
g krenten, 200 g poedersuiker, 2-3 eetl. heet water, amandelen,
hazelnoten, en walnoten |
Voor het deeg de
bijenhoning, 100 g boter, 125 g suiker langzaam verwarmen, laten
smelten, af laten koelen. De eieren, cacao, kaneel, kruidnagelen,
gemberpoeder en de amandelolie door de honingmassa roeren. De bloem,
bakpoeder mengen, zeven, eetlepel voor eetlepel door het deeg
roeren. De gember in stukjes snijden, chocolade fijnhakken, de
krenten wassen, goed uit laten lekken. de ingrediėnten erdoor
scheppen, het deeg in ongeveer ½ cm dikke laag op een ingevette
bakplaat strijken. Oven op 175-200°C. in 25-30 min. bakken. Het
afgekoelde gebak in stroken, rechthoeken of driehoeken snijden. Voor
het glazuur 200 g poedersuiker zeven, met 2-3 afgestreken eetl.
cacao 3-4 eetl. heet water gladroeren, zodat een dikvloeibare massa
ontstaat, de stukken gebak ermee bestrijken, met de amandelen,
hazelnoten, en walnoten garneren. |