Recept 9, Honinggebakjes.

 

200 g bijenhoning, 100 g boter, 125 g suiker, 2 eieren, 20 g cacao, ½ theel. gemalen kaneel, ½ theel. gemalen kruidnagelen, 1 afgestreken theel. gemberpoeder, 2 druppels bittere-amandelolie, 375 g bloem, 1 pakje bakpoeder, 60 g gekonfijte gember, 50 g bittere chocolade, 50 g krenten, 200 g poedersuiker, 2-3 eetl. heet water, amandelen, hazelnoten, en walnoten

Voor het deeg de bijenhoning, 100 g boter, 125 g suiker langzaam verwarmen, laten smelten, af laten koelen. De eieren, cacao, kaneel, kruidnagelen, gemberpoeder en de amandelolie door de honingmassa roeren. De bloem, bakpoeder mengen, zeven, eetlepel voor eetlepel door het deeg roeren. De gember in stukjes snijden, chocolade fijnhakken, de krenten wassen, goed uit laten lekken. de ingrediėnten erdoor scheppen, het deeg in ongeveer ½ cm dikke laag op een ingevette bakplaat strijken. Oven op 175-200°C. in 25-30 min. bakken. Het afgekoelde gebak in stroken, rechthoeken of driehoeken snijden. Voor het glazuur 200 g poedersuiker zeven, met 2-3 afgestreken eetl. cacao 3-4 eetl. heet water gladroeren, zodat een dikvloeibare massa ontstaat, de stukken gebak ermee bestrijken, met de amandelen, hazelnoten, en walnoten garneren.