500 g bloem, 1
pakje Dr Oetker-gist, 175 g suiker,1 zakje vanillesuiker, 200 g
gesmolten boter, 50 g hazelnootmoes (uit de reformwinkel), 6 eieren,
5 eetl. lauwe melk, paneermeel, 30 g (3 afgestreken eetl.) cacao, 25
g (1 ruime eetl.) suiker, 60 g geraspte pure chocolade, 3 eetl. melk |
Voor het deeg
bloem in een kom zeven, met de ingrediënten zorgvuldig vermengen tot
de eieren. De 5 eetl. lauwe melk toevoegen, alles met een
elektrische mixer met kneedhaken eerst op de laagste, dan op de
hoogste stand in ongeveer 5 min. tot een deeg kneden, op een warme
plaats laten staan tot het ongeveer twee keer zo hoog is gerezen.
Het deeg dan met de mixer op de hoogste stand nogmaals goed kneden.
2/3 van het deeg in een ingevette, met paneermeel bestrooide
tulbandvorm scheppen door het overige deeg de cacao, suiker, 60 g
chocolade en melk roeren. Het donkere deeg over het lichte verdelen,
een vork spiraalvormig door de deeglagen trekken. Het deeg nogmaals
op een warme plaats laten staan tot het ongeveer 1/3 hoger is, pas
dan in de oven schuiven. Oven op 175-200°C. Baktijd ongeveer 50 min.
De marmertulband ongeveer 5 min. in de vorm laten staan, op een
rooster storten, meteen met 50 g gesmolten boter bestrijken, met de
poedersuiker bestuiven. |