Recept 7, Marmertulband.

 

500 g bloem, 1 pakje Dr Oetker-gist, 175 g suiker,1 zakje vanillesuiker, 200 g gesmolten boter, 50 g hazelnootmoes (uit de reformwinkel), 6 eieren, 5 eetl. lauwe melk, paneermeel, 30 g (3 afgestreken eetl.) cacao, 25 g (1 ruime eetl.) suiker, 60 g geraspte pure chocolade, 3 eetl. melk

Voor het deeg bloem in een kom zeven, met de ingrediënten zorgvuldig vermengen tot de eieren. De 5 eetl. lauwe melk toevoegen, alles met een elektrische mixer met kneedhaken eerst op de laagste, dan op de hoogste stand in ongeveer 5 min. tot een deeg kneden, op een warme plaats laten staan tot het ongeveer twee keer zo hoog is gerezen. Het deeg dan met de mixer op de hoogste stand nogmaals goed kneden. 2/3 van het deeg in een ingevette, met paneermeel bestrooide tulbandvorm scheppen door het overige deeg de cacao, suiker, 60 g chocolade en melk roeren. Het donkere deeg over het lichte verdelen, een vork spiraalvormig door de deeglagen trekken. Het deeg nogmaals op een warme plaats laten staan tot het ongeveer 1/3 hoger is, pas dan in de oven schuiven. Oven op 175-200°C. Baktijd ongeveer 50 min. De marmertulband ongeveer 5 min. in de vorm laten staan, op een rooster storten, meteen met 50 g gesmolten boter bestrijken, met de poedersuiker bestuiven.