Recept 6, Schwarzwälder rol.

 

4 eierdooiers, 2-3 eetl. water*, 125 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eiwitten, 75 g bloem, 50 g maizena, 1 mespuntje bakpoeder

* Bij grote eieren de kleinere, bij kleine eieren de grotere hoeveelheid water gebruiken.

Voor het deeg de eierdooiers en water schuimig kloppen, geleidelijk 2/3 van de suiker en de vanillesuiker toevoegen, zo lang kloppen tot een crémeachtige massa is ontstaan. 4 eiwitten stijf kloppe, geleidelijk de rest van de suiker erdoor kloppen, het stijfgeklopte eiwit door de eierdooiercréme scheppen. 75 g bloem, 50 g maizena, 1 mespuntje bakpoeder vermengen, boven de eierdooiercréme zeven, er voorzichtig door scheppen (niet Roeren). Het deeg ongeveer 1 cm dik op een ingevette, met perkamentpapier beklede bakplaat strijken, het papier voor het deeg vouwen, zodat een rand ontstaat, meteen bakken. Oven op 200-225°C. 5 min. voorverwarmen. Baktijd 10-=15 min.