4 eierdooiers,
2-3 eetl. water*, 125 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eiwitten,
75 g bloem, 50 g maizena, 1 mespuntje bakpoeder
* Bij grote eieren de kleinere,
bij kleine eieren de grotere hoeveelheid water gebruiken. |
Voor het deeg de
eierdooiers en water schuimig kloppen, geleidelijk 2/3 van de suiker
en de vanillesuiker toevoegen, zo lang kloppen tot een crémeachtige
massa is ontstaan. 4 eiwitten stijf kloppe, geleidelijk de rest van
de suiker erdoor kloppen, het stijfgeklopte eiwit door de
eierdooiercréme scheppen. 75 g bloem, 50 g maizena, 1 mespuntje
bakpoeder vermengen, boven de eierdooiercréme zeven, er voorzichtig
door scheppen (niet Roeren). Het deeg ongeveer 1 cm dik op een
ingevette, met perkamentpapier beklede bakplaat strijken, het papier
voor het deeg vouwen, zodat een rand ontstaat, meteen bakken. Oven
op 200-225°C. 5 min. voorverwarmen. Baktijd 10-=15 min. |